highway to hell sau stairway to heaven?

decembrie 28, 2007 at 7:25 pm 20 comentarii

 info.gif

Nu există restricţii de viteză. Butonul de mouse joacă acum rol şi de acceleraţie, şi de frână, şi de semne de circulaţie. Totul e la un click distanţă – enjoy!

Autostrada informaţională (information highway) a devenit mai mult decât o metaforă – e o realitate. Bună sau rea, vom afla împreună răspunzând la câteva întrebări:

1. Se sfârşeşte vreodată? Încotro se îndreaptă această autostradă?

0706_designwebsite_lg.jpg

2. Are sens unic? Există cale de întoarcere sau doar „opriri pe traseu”?

www.jpg

3. Căutarea oricărei informaţii (pe net, în media sau în cărţi) vă aduce, voluntar sau nu, într-o expediţie pe această „autostradă”. Cum vă imaginaţi viaţa fără ea? Aţi trăit vreo experienţă inedită într-o astfel de „călătorie”?

exp_graphic_copy.gif

4.  Pentru că, se ştie, călătoriile te obosesc după o vreme..aţi avut vreodată senzaţia unei „supra-saturări” de informaţie?

mai multe despre autostrada informatiei? aici

Entry filed under: Informational highway.

hi5 the past? what about the future?

20 comentarii Add your own

  • 1. downtownjesus  |  ianuarie 2, 2008 la 10:16 pm

    supra-saturare da. am avut o perioada in care devoram carti despre al doilea razboi mondial, chiar si alea teoretic beletristice io le judecam din perspectiva istorica. si la un moment dat am simtit ca nu mai incape al doilea razboi mondial in capul meu. luam o carte si creierul meu refuza sa lucreze. desi nici acum nu sunt stapana pe razboiul asta (stiu ca nimeni nu e, da’ io chiar simt ca nu-l stiu si inca mai fug dupa informatii)…pe urma i-am dat creierului meu niste beletristica d-aia romantica si niste vise si s-a linistit. exista si intoarceri pt cei care stiu sa dea valori lucrurilor din jur. de bine de rau mai avem cate un prieten, cate un parc, cate un amurg sau cate o floare frumoasa. nu e totul pierdut.

  • 2. mircea  |  ianuarie 3, 2008 la 11:43 am

    nush…parerea mea este k e o autostrada fara capat…dar…nush cate benzi o sa aiba peste 10 ani ;)…nush unde va ajunge netul 😐

  • 3. Denyden(9f)  |  ianuarie 4, 2008 la 9:32 am

    Cu un singur click poti ajunge intr-o alta lume magica a internetului,pe o alta autostrada fascinanta.Aceasta autostrada deschide drumuri noi catre informatie,catre relaxare,catre cunoastere si nu se termina nicioadata,lasandu-te sa aluneci in visare pe acest taram. Exista si opriri pe traseu care au rolul sa te fascineze,sa-ti faca cunoscute si alte parti ale internetului,alte domenii.Uneori informatia este prea mare si sacul se cam umple,astel incat te poti simti sufocat de informatie,lucru care mi s-a intamplat si mie,insa trebuie sa ne simtim bine in aceasta lume astfel incat informatia sa ni se para ca un joc al copilariei de care ne bucuram din plin.

  • 4. downtownjesus  |  ianuarie 5, 2008 la 1:53 pm

    o declar oficial „highway to hell”. o sa vedeti voi peste 30 ani. :)) bine, peste 30 ani o sa contribuie la iad si varsta noastra, si aparitia noilor genuri de rock (nu va sperie perspectiva asta? pe mine da. cum ne uitam noi la ozzy din ’75 asa o sa se uite nepotii la…:-? ce exemplu sa dam? SOAD 😀 cine stie ce-or mai nascoci copkiii astia…dar nu vorbeam despre muzica aici, ma scuzati :D) si in general mentalitatea noastra de „deja-batranei-la-50-de-ani”. da’ io tot cred ca e highway to hell, daca nu pt noi (generatia noastra a avut totusi parte de anii de tranzitie, cand nu sunt toate asezate inca), atunci pt copiii nostri clar. ei se vor fi nascut fix in mijlocul autostrazii asteia si vor fi nevoiti sa alerge pe ea inca din scutece, asta daca nu ne dorim sa fie calcati de cei din urma. highway to hell :d stairway to heaven e altceva. pt fiecare altceva.
    imi place asa de tare blogu’ asta ca tot mai am ceva de comentat pe el in fiecare zi :))

  • 5. mister L.B.  |  ianuarie 5, 2008 la 6:17 pm

    intr-adevar se poate pune intrebarea daca omului ii este harazit sa calatoreasca , metaforic spus in basme, ” ca gandul „. A se studia raspunsul calului din basm la aceasta intrebare si poate ca raspunsul la aceasta intrebare despre epoca moderna il gasim in constiinta straveche a romanului, a folclorului. Intrebarea nu e noua, este veche , doar ca o reactualizam si credem ca suntem primii ce ne-am intalnit cu ea. Aceasta intrebare despre calatorie ca notiune, ca un concept chiar. Oare chiar suntem asa de ingamfati incat sa credem ca putem reinventa roata, sau mai rau, naivi? Sa speram ca nu. Ce putem face este sa dam un raspuns mai bun ca cel dinainte, sa-l perfectionam constant, adica sa incadram si aceasta intrebare si acest nou mod de a calatori in tendinta generala a omului de perfectionare. Pesimistii ar putea spune ca mai degraba se inadreaza in cea de autodistrugere. Discutabil.
    Daca se sfarseste vreodata? Poate in momentul mortii si nici atunci, ca mereu cautam „informatii” noi, nu? Imi aminteste insa de ce spunea o ruda de a mea despre tatal lui care mergea 80 de km pe jos cu vitele si are acum 87 de ani si inca e sanatos si cei de la oras cu masinile lor daca traiesc 60 70 si cu boli grave. Apoi ca viata este o calatorie si le-am legat, poate nenatural si fortat, insa oare daca viata chiar este, la propriu o calatorie, un numar de pasi, cum avem un numar de batai de inima, nu ne sapam singuri o moarte timpurie prin aceasta dementa a vitezei? Traim mai intents, mai repede, dar si murim mai intens si mai repede.
    Dupa vorbele unui general rus din timpul ecaterinei a 2-a, „numai inainte, retragerea e prea riscanta”, preluata apoi de Hitler. Cred ca e mai periculos sa te intorci inapoi de pe o cale gresita decat sa mergi inainte. Asta am ales, asta trebuie sa suportam si sa ne bucuram, fara sa ne uitam inapoi, caci riscul de a fi transformati in statui de sare e prea mare
    Experiente inedite gen a cauta pe google tigai de gatit si nimerit in site porno , daca despre asta e vorba, da am avut. Concluzia mea este ca aceasta autostrada a deschis cateva sensuri noi pozitive si o droaie negative. A meritat? Pentru fiecare de hotarat.

  • 6. Laura  |  ianuarie 5, 2008 la 9:37 pm

    E ciudat cum ne simtim asa legati de internetul asta. Suntem slabi. De multe ori ne lasam condusi de val si o luam pe „autostrada” asta, cum e numita mai nou sau mai vechi… Nu, eu cred ca nu exista cale de intoarcere. Ci doar opriri. Nu poti sa iti stergi din minte pur si simplu ce ai vazut sau citit acolo. Si poate ca uneori ai vazut lucruri bune, alte ori lucuri mai putin bune, cu care nu prea te mandresti sa le fi cautat sau pur si simplu sa fi raspuns la provocarile cuiva:”uite,ma! e misto faza!”. Si tu… De fapt e vad despre un mare NOI. Ar trebui sa ne scuturam bine capul. Si sa nu ne lasam manipulati…

  • 7. Laura  |  ianuarie 5, 2008 la 10:21 pm

    cred ca e un pic din amandoua. si highway to hell si stairway to heaven. depide pe ce drum alegi sa mergi.

  • 8. aidaL  |  ianuarie 8, 2008 la 7:05 am

    autostrada…da…si cu siguranta o autostrada cu un numar de benzi in continua crestere.Internetul ne va acapara viata in toatalilatate…probabil ca peste 30 de ani vom deveni niste batranei nostalgici,care isi vor dori inca sa stea la cozile interminabile de la lumina sau de la plata altor utilitati…in locul platii pe net,care isi vor dori sa fi invatat la timp sa gateasca,in loc sa comande,cu ajutorul internetului,mancare chinezeasca ieftina de la restaurantul de la coltul strazii,care isi vor dori ca nepotei lor sa lase calculatorul si sa iasa afara pentru o gura de aer proaspata,care vor regreta momentele pierdute ale copiulariei lor in fata unei masinarii care iti poate deschide miliarde de usi,dar care iti inchide una …defapt cea mai importanta…emotia vietii,sentimentele…natura intr-un singur cuvant…

  • 9. m.raluca  |  ianuarie 8, 2008 la 7:09 am

    internetul este un mod de viata…
    poate ca este singurul prieten care te poate accepta asa cum esti…
    nu conteaza ce gen d emuzica asculti,nu conteaza sistemul tau de valori,culoarea pielii tale ori limba pe care o vorbesti…
    Internetul este autostrada pe care niciun cod de etica…sau de legi din lumea noastra…nu valoreaza nimic…orice afirmatie este permisa atata timp cat legile codului C++ sau Pascal nu sunt incalcate…

  • 10. m.raluca  |  ianuarie 8, 2008 la 7:46 am

    internetul este o cale nesfarsita spre cunoastere nesfarsita a universului nesfarsit…in internet nu exista bariere de nici un fel…e o calatorie infinita…

  • 11. 640K ought to be enough for anybody.  |  ianuarie 8, 2008 la 8:48 am

    Autostrada..se sfarseste…si internetul nu este infinit are limite..dar creste incontinuu…si limitele lui sun atat de indepartate incat nu putem sa ajungem niciodata la ele…in al II-lea rand nu este ca o autostrada pe care este numai o directie(si 2 sensuri)..aici sunt milioane de directii cu milioane de benzi…iar ca sa poti spune ca ai ajuns la sfarsitul internetului ar trebui sa le parcurgi pe toate.Ea iti perminte orice, depinde numai de tine cum o folosesti..poti sa decizi sa te opresti…ea nu te opreste..ea nu te obliga sa faci ceva anume…ea doar iti arata tot ce ii ceri tu!

  • 12. alexootza  |  ianuarie 9, 2008 la 7:13 pm

    internetul a devenit pt multi cel mai bun prieten.da uite ca o astfel de autostrada a reusit sa devina prietena multora .e o autostrada care marge numai inainte iti mieste greu sa te abati de la traseul pe care cu siguranta nu ti-ai imaginat ca vei merge pt ca netul iti rezerva multe surprize.

  • 13. Alinutza  |  ianuarie 11, 2008 la 7:03 pm

    Depinde ce intelegeti prin „supra-saturaite”.At knd stai ore in sir in fata calculatorului este imposibil sa nu te obosesti si sa nu vrei sa iei o pauza, dar nu poti.Viata aqm este o continua autostrada pe care se ingramadesc kt mai multe „masini” si care la un moment dat va fi full.
    In general, nu ai qm sa te saturi de internet, pt k in fiecare zi afli lucruri noi, lucruri la care poate nici nu t-ai gandit k ar exista.

  • 14. Jalba Cristina  |  ianuarie 13, 2008 la 5:08 pm

    netul i9nsa are si multe parti pozitive.cel mai frumos mi se pare sa iti regasesti prietenii,sau sa vezi persoane pe care credeai ca nu le vei mai vedea niciodata:)

  • 15. Jalba Cristina  |  ianuarie 13, 2008 la 5:13 pm

    am fost pusa odata in situatia de a i spune ceva unei prietene pe care urma sa nu o mai vad niciodata pentru ca era din Moldova si nu mai erau sanse sa ne mai vedem.dar cu ajtorul avansarii tehnologiei acum vorbim pe net destul de des.cu toate ca nu e acelsi lucru ca in realitate makr stiu ca ea e bine si poate tinand asa legatura ne vom putea reintalni.

  • 16. Ana  |  ianuarie 26, 2008 la 7:59 pm

    Da,eu am avut senzatia unei supra-saturari de informatie…Eu sunt genul de persoana care daca exista o alta alternativa de a-mi petrece timpul liber ,in afara de aceea de a sta in fata calculatorului, o aleg pe prima.Dar am avut o perioada in care stateam foarte mult pe internet, mai ales pe mess; m-a tinut cam doua luni.Dupa aceasta perioda, timp de cam 3 luni de zile nu shtiu daca am petrecut 10 ore in fata calculatorului(ma rog, eram si in vacanta de vara si prin urmare aveam multe alternative de a-mi petrece timnpul).E important si pt mine calculatorul,dar nu e pe primul loc.
    Pt mn aceasta autostrada inseamna cel mai rapid mod de a gasi o informatie si cand am nevoie de ceva internetul este cel la care apelez cel mai des, ca toti ceilalti de altfel.

  • 17. Razvan  |  aprilie 8, 2008 la 2:43 pm

    Este adevarat ca internetul reprezinta o supra-saturatie de informatie insa depinde de fiecare cum si-o insuseste si cum o gradeaza astfel incat ea sa nu devina sufocanta.Categoric poate fi considerata o autostrada fara limite in care accesul este nelimitat,rapid,cel mai eficient si cel mai sigur si categoric,cel mai folosit.Viva Autostrada WWW.

  • 18. raluca  |  aprilie 9, 2008 la 9:35 am

    un lucru bun este ca internetul ne ofera libertatea de a alege pe ce „autostrada” vrem sa mergem: pe cea buna sau pe cea rea.Problema este ca la inceput de drum nu gasim indicatoare care sa ne arate drumul cel bun de aceea trebuie sa ne gandim exact ce cautam pe aceste autostrazi si in cazul in care ne ratacim sa cerem ajutor la acele puncte de oprire deoarece cale de intoarcere nu mai exista.

  • 19. Grozea Alexandra  |  aprilie 9, 2008 la 12:46 pm

    informatiile de pe internet sunt extrem muuulte, bune si proaste, dar este o problema, nu sunt organizate, astfel, cautand ceva poti sa te invarti in cerc, sa intri pe un site si prin surf sa ajungi la acelasi site si tot asa…..parerea mea este ca aceasta autostrada informationala nu are limite…nu are un capat decare sa dai cautand ceva anume…deoarece o f mare parte a populatiei de pe glob are acces la internet si poate pune pe el tot ceea ce si doreste,,,

  • 20. Irimescu Madalina  |  aprilie 9, 2008 la 4:47 pm

    Pt mine netul chiar este o autostrada fara capat si cu multe benzi pe sens,uneori chiar fara restirctii de viteza.Este adevarat ca in momentul in care cauti ceva te lovesti de altele si altele si uneori uiti de unde ai plecat,insa iti revii,iti amintesti ce cautai de fapt si sigur vei gasi.Iar plecand de la ideea ca sunt si lucruri mai putin bune pe aceasta „autostrada” trebuie sa spun ca TU esti singurul care alege pe ce cale va merge.

Lasă un comentariu

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

  • 28.143 hits